Skip to main content

Onder het motto "Wat onze regio beweegt" zet de Belgische Omroep zich in om belangrijke sportevenementen in de regio te ondersteunen. Een plaats innemen naast de organisatoren van evenementen in de wereld van sport en cultuur ziet BRF als een onderdeel van haar missie. Al jaren doet BRF verslag van ons jaarlijkse hoogtepunt op de Wesertalsperre in Eupen.

De unieke natuur en het landschap van Oost-België vormen ideale omstandigheden voor zowel de beoefening van triatlon in het algemeen als voor het jaarlijkse triatlonevenement in de Eupener-Wesertalsperre. Wij als triatlonclub zijn gehecht aan de locatie Oost-België. Het locatiemerk ondersteunt ons om de goede supraregionale en grensoverschrijdende netwerking met andere instellingen te optimaliseren en verder te ontwikkelen en het internationale karakter van de Ostbelgien triatlon te benadrukken.

"Vriendschap over grenzen heen" - Wij zijn al vele jaren bevriend met Triathlon Team Indeland, gevestigd in de noordelijke rand van de Eifel in het district Düren (Duitsland). Gezamenlijke trainingskampen, reizen of de organisatie van onze clubkampioenschappen bij de Indeland Triathlon of de wederzijdse ondersteuning bij de respectievelijke triatlonevenementen laten zien - triathlon kent geen landsgrenzen.

Het Triathlon Team Indeland organiseert in juni de jaarlijkse Indeland Triathlon in Aldenhoven (Duitsland - district Düren). Van populaire tot middenafstand, alles wat het hart van een triatleet begeert komt aan bod. Top georganiseerd, is het evenement een van de hoogtepunten van het seizoen. Al vele jaren houden wij ons interne clubkampioenschap op de sprintafstand bij de indelandtriathlon.